Uitzenden in België

 

UITZENDEN IN BELGIË

België kent een strenge wet- en regelgeving als het gaat om het te werk stellen van Nederlandse uitzendkrachten.

Erkenning per Belgisch gewest

Om in België medewerkers te mogen uitzenden, is het als uitzendbureau verplicht een erkenning te hebben in het gewest waarin de werkzaamheden door medewerkers worden verricht. De erkenning is een bewijs dat het uitzendbureau voldoet aan de regelgeving. België ken drie gewesten: het Vlaams gewest, het Waals gewest en het gewest Brussel. De erkenning wordt voor de duur van één of twee jaar toegekend.

Limosa-Melding en A1 verklaring

Naast een erkenning is ook een Limosa-melding verplicht wanneer je iemand wilt uitzenden om werkzaamheden te verrichten in België. Wanneer je de Limosa-melding niet goed registreert, riskeer je een boete van € 1.800. Bij stelselmatige overtredingen kan deze boete oplopen tot tienduizenden euro’s. Daarnaast is het verplicht om een A1-verklaring aan te vragen. Dit houdt in dat je jouw beroepsactiviteit in België vooraf aanmeldt bij de overheid.

Wetgeving, CAO en Lonen in België

Wanneer u een medewerker een overeenkomst wilt aanbieden, bent u verplicht om de beloningsregeling van België te volgen. België hanteert andere cao's en lonen dan in Nederland, wat het toepassen ervan complex maakt.

Kies voor zekerheid, kies voor PayforFlex

Door een samenwerking met PayforFlex hoeft u zich om bovenstaande zaken niet druk te maken. Wij regelen het complete proces en zorgen voor een juiste afhandeling. Zo heeft u niet alleen minder administratie, maar loopt ook minder risico's en bespaart u een hoop tijd.

Voor meer info of een oriënterend gesprek kunt u contact met ons opnemen.

 
 

Meer weten over uitzenden in België?

Neem contact op